Нова година Тайланд- Банкок и Ко Самуи
Продължителност
12 дни / 10 нощувки
Транспорт
Самолет
от 1400
 
Програма
Принтирай
1 ДЕН Отпътуване от София (19.12.19)

Тръгва от летище София (SOF) за Банкок, Тайланд.

2 ДЕН Банкок (20.12.19)

Пристигане на международно летище Суварнабхуми в Банкок. Посрещане и трансфер и настаняване (без гид) до Hotel Travel Lodge Sukhumvit 11 https://www.travelodgehotels.asia/travelodge/thailand/sukhumvit-11.
В 18:00 часа трансфер до The Dome – Sirocco bar един от най-високите скай барове в света. Намира се на 63 етаж и разбира се има уникална гледка. (включен трансфер, без гид, храна и напитки). В 22:00 часа трансфер в The Mixx Club at Intercontinental Bangkok (включен трансфер само на отиване, без гид и напитки) единственият нощен цлуб в Банкок, който работи след 02.00. Веселете се до зори. Нощувка.

3 ДЕН Банкок - Обзорна обиколка на древния Град (21.12.19)

Закуска. Обзорна екскурзия на града. Посещение на Кралският Дворец, Храма на лежащият Буда, Храма на Златният Буда, тур по канала с лодка и посещение на Храма на Зората (включен екскурзовод на руски език).Кралският дворец / Grand Palce/ Уверено може да кажем, че това е една от най-популярните забележителности на тайландската столица. В двореца се намират държавни административни сгради и храма на Изумруденият Буда. Кралското семейство вече не живее там и някои от залите са отворени за посещения. Храма на лежащият Буда / Wat Pho / най-интересното разбира се е самата статуя която идват да видят туристи от цял свят. Тя е дъга 46 м. и висока 15 м. Отвътре е керамична, а отгоре покрита с позлата. Сграда в която се намира е построена след нея. Трудно е да се види цялата статуя едновременно, за това хората обикалят около нея обратно на часовниковата стрелка. Позицията от която се вижда цялата е ако застанете до петите и Храма на златния Буда / Wat Trimit / той е известен с това, че там се намира статуя на Буда от чисто злато, която тежи пет и половина тона и е на 700 г. Дълго време са смятали, че статуята е гипсова, защото е била покрита с гипсова облицовка, но едно парче се отчупило и вътре открили съкровище - златна фигура на Буда излята от злато. Храма на Зората / Wat Arun / Построен в чест на индийският бог на зората Арун. От далече храма изглежда сив, но всъщност е облицован с мозайка от порцеланови плочки които огрявани от слънчевите лъчи се преливат в богата цветова гама. Може да се качите на пагодата висока 76 м., това разбира се е за по-смелите, тъй като изкачването е трудно, но гледката отгоре си заслужава. По покривите на пагодите са закачени множество камбанки, които звънят при всеки полъх на вятъра за да гонят лошите духове. Вечерта 18:00 посещение на световно известното травестит шоу „Калисо“+ традиционна Тайландска вечеря и разходка край реката (включен екскурзовод) след това трансфер до хотела.
Нощувка.

4 ДЕН Банкок (22.12.19)

Закуска. Половин дневна екскурзия до Талинг Чан плуващ пазар Taling Chan floating market (включен екскурзовод на руски). Освен разкошните огромни магазини в Банкок има плаващи пазари едни от които ще посетите за да може максимално да се потопите в тайландската култура и начин на живот. Сергиите на този пазар са разположени на лодки, купувачите се движат по брега. Там има сувенири, плодове и разнообразни морски деликатеси, които може да опитате седейки с местните жители направо на земята. Възможност за разходка с лодка. Трансфер обратно до хотела. Вечерта екскурзия "Вечерен Банкок" (с включен екскурзовод) В 19:00 потегляне от хотела за Каосан роуд и Патпонг нощен пазар. Каосан роуд /Khaosan roud/ една от най-популярните улици е Банкок, където се събират туристи от цял свят в търсене на евтини хотели, хапване и пийване. Особено голяма популярност добива след филма „Плажът“, много младежи започват своето пътуване из Азия от там. Патпонг /Patpong night market/ е един от световно известните райони на червените фенери. Това е мястото, където започва Го Го бар културата. „Патпонг“ е нещо повече от една улица" тази фраза прочетена на една от фланелките които се продават там много добре описва тази улица. За мъжете тя служи за една цел, за жени и семейства с деца означава пазар. През нощта това място е изпълнено със сергии, на които може да намерите всичко, което може да заинтригува туристите. Трансер обратно в хотела.
Нощувка.

5 ДЕН Банкок- Патая- Банкок (23.12.19)

Закуска. Еднодневна екскурзия до Патая. Храма на Истината / The Sanctuary of truth / (с включен екскурзовод) всъщност по точно неговото име е Обител на истината. Най-уникалният обект в град Патая. Влиза в списъка на чудесата на Тайланд. Това е най-големият дървен храм в света построен изцяло от дърво без нито един пирон. Всяко негово кътче е украсено с дърворезба и всички скулптори там носят философски смисъл. Строителството е започнало в 1981 г., във връзка със сложността на архитектурата той към момента той все още се строи. Завършването на това грандиозно произведение на изкуството се очаква около 2025 г. Намира се на брега на Сиамският залив. Свободно време. Може да посетите най-големият търговски център в Патая /Central Festival Pattaya Beach/. Връщане в Банкок. Нощувка.

6 ДЕН Банкок- Сурат Тани- Ко Самуи (24.12.19)

Закуска. Трансфер до летище Дон Муанг в Банкок (без гид). Полет на Air Asia
до Сурат Тани, трансфер и ферибот до Ко Самуи (без гид). Трансфер до
Chaba Samui Resort-http://chabasamuiresort.com/.
Нощувка.

7 ДЕН Ко Самуи (25.12.19)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.. Възможност за посещение на храмовия комплекс Wat Plai Laem- http://www.kohsamuipoint.com/attractions/wat-plai-laem/.
Нощувка.

8 ДЕН Ко Самуи (26.12.19)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за посещение на Secret Buddha Garden.
Нощувка.

9 ДЕН Ко Самуи (27.12.19)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за посещение на зоопарк и аквариум: http://www.samuiaquariumandtigerzoo.com/
Нощувка.

10 ДЕН Ко Самуи (28.12.19)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за много нощни забавления които предоставя острова.
Нощувка.

11 ДЕН Ко Самуи (29.12.19)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.
Нощувка.

12 ДЕН Ко Самуи (30.12.19)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за посещение на остров Ко Тао (острова на костенурките) може да се направи шнорхелинг или гмуркане по желание. Нощувка.

13 ДЕН Ко Самуи (31.12.19)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за посещение на храмовия комплекс The Magic Budda Garden. Може да посетите Maenam Walking Street за сувенири и други покупки. Посрещане на новата 2019 година с възможност за посещение на множеството ресторанти и разнообразен нощен живот на Ко Самуи.
Нощувка.

14 ДЕН Ко Самуи (01.01.20)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.
Нощувка.

15 ДЕН полет до Банкок (02.01.20)

Закуска. Трансфер (без гид) и ферибот до Сурат Тани. Полет до Банкок полетно време 1ч с Air Asia летище Дон Муанг. Трансфер (без гид) до Hotel Travel Lodge Sukhumvit 11.
Нощувка.

16 ДЕН полет до София (03.01.20)

Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00 (доплащане за или късно освобождаване) Свободно време. Възможност за последен пазар на сувенири и дрешки. Трансфер (без гид) до летището.

Цената включва:

•. 5 нощувки със закуски в Hotel Travel Lodge Sukhumvit 11 Банкок.
• 9 нощувки със закуски Chaba Samui Resort Ко Самуи.
•. Всички трансфери, екскурзии и ферибот до Ко Самуи с и без екскурзовод както е описано по програма.
• Виза за Тайланд: 30 евро.
•. Застраховка: до 30 000 евро: 15 евро

Цената не включва:

• Всички международни и местни летищни такси
• София- Банкок- София
• Самолетен билет Бангкок- Сурат Тани- Бангкок
• Предложенията за екскурзии на Ко Самуи.
• Ранно настаняване или късно напускане (час на настаняването: след 14:00 часа, напускане: преди 12:00 часа)
• Напитки и храна извън описаната.
• Бакшиши за местните водачи и шофьори.

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването на групата.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването на групата клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.

 

 

Резервирай