Каяци и моторни лодки в Гърция 2020
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Транспорт
Собствен транспорт
от 175
Дати на отпътуване:
01.10.2020 г.
 
Програма
Принтирай
Проекта ГодЗИЛа- 131 се завръща с формата "Пирати без граници" за да Ви поканим и тази година на едно плаване с каяци и моторни лодки в района на Вурвуру, Ситония и остров Диапорос

Програма:

1 ден Четвъртак:
Пътуване София, България – Вурвуру, Гърция 411 км. и настаняване в хотел Haus Platanos след 15:00 ч. местно време. При желание пробно вечерно плаване за най- нетърпеливите.
 • Транспорта е самостоятелен или със споделени автомобили с другите участници.
2 ден Петък:
Закуска. По желание посещение на местен гръцки пазар където може да вземем хапване за каяците и за вечеря. Инструктаж и плаване с каяци в района на Вурвуру, Ситония и остров Диапорос. По късно почивка или спорт с възможност да си направим барбекю за вечеря като всеки сам си приготвя за хапване. Има обособено място и всякакви видове прибори за вечерята като музиката е от нас.
 • Може да се поръчат сухи пакети за плаването 5 евро на човек.
3 ден: Събота
Закуска. След това инструктаж за пиратска игра с моторни лодки, карта на съкровище, компаси и лопати. Обедна почивка и релакс. След това каяци или продължаваме с лодките по желание те са резервирани за цял ден. За вечеря може да отидем в ресторант до Ормос Пангияс селище на 10 км. от Вурвуру.
 • Може да се поръчат сухи пакети за плаването 5 евро на човек
4 ден Неделя:
Закуска. Финално плаване с каяци в района и сбогуване с това прекрасно място и морето. Освобождаване на хотела до 11:00 ч. местно време. Пътуване Вурвуру, Гърция -София, България.

Настаняване в хотел Haus Platanos:
 • Пакетна цена при настаняване в двустайно студио (4 души, 1 баня): 175 Евро на човек
 • Пакетна цена при настаняване в едностаен апартамент (двама души): 200 Евро на човек
 • Изисква се 50 Евро капаро при потвърждение на резервацията по банка.
 • Останалата сума 10 дни преди заминаване на групата.

В цената са включени: 3 нощувки в хотел със закуски; каяк, гребло и спасителна жилетка за 3 дни; 1 ден пиратска игра с 5 местни моторни лодки; опитни инструктори, гидове и туристическа застраховка.

В цената не са включени: транспорт, обеди, вечери, гориво за лодките (около 20 евро на лодка) и лични разходи.

Програмата на вода може да се размени в зависимост от метеорологичните условия - вятър и вълнение на морето. При тежки метеорологични обстоятелства, с цел сигурността на групата, може да се взимат решения за изменения на плана от отговорните водачи!

Допълнителна информация:

Каяци- оборудване, облекло и безопасност:

 • Каяци оборудване: Лодките са тип "туристически каяк – двойка" и към тях получавате- гребло, спасителна жилетка и опитни инструктори.

 • Облекло: Не е нужно специално облекло за каяците ще преценим на място по времето хубаво е да имаме и топли дрехи за всеки случай както и стари маратонки или може на място да си купим за около 8 Евро специални обувки които позволяват мокрене и ходене по скали и морски таралежи (има ги във всеки магазин там). Хубаво е да имаме ветровки на разположение,а който има желание и разполага с такива, може да си вземе плавници, маски, шнорхели и неопрен за да се радваме на морето. По принцип през май и октомври водата е по студена и не е предвидено да се мокрим много, но ако има желаещи и хванем хубаво време е НЕИЗБЕЖНО :)

 • Безопасност: Преходите с каяците не са сложни и продължителни, имаме възможност да ги удължаваме, според желанията на участниците. Обикновено редуваме гребането с посещение на някой плаж и почивка. Близостта до о-в Диапорос, прави възможно гребането и при лошо време. Има възможности за укритие в близките заливи.

Програма на плаването, се съобразява с метеорологичните условия, както и с настроението и възможностите на групата и може да бъде изменена при необходимост.

Лодки- оборудване, облекло и безопасност:

 • Лодки оборудване: Лодките са моторни 25- 30 конски сили и се управляват без специален лиценз като всеки участник ще има възможност да покара. Вътре разполагате с хладилна чанта, допълнително гориво и карта по която ще бъде направен подробен инструктаж преди тръгване къде е безопасно да се минава. По маршрута ще имате зададени цели които ще трябва да откривате и да водите битки там с другите лодки като ще сте разделени на отбори

 • Облекло: Не е нужно специално облекло за лодките ще преценим на място по времето хубаво е да имаме и топли дрехи за всеки случай както и стари маратонки или може на място да си купим за около 8 Евро специални обувки които позволяват мокрене и ходене по скали и морски таралежи (има ги във всеки магазин там). Хубаво е да имаме ветровки на разположение,а който има желание и разполага с такива, може да си вземе плавници, маски, шнорхели и неопрен за да се радваме на морето. По принцип през май и октомври водата е по студена и не е предвидено да се мокрим много, но ако има желаещи и хванем хубаво време е НЕИЗБЕЖНО :)

 • Безопасност: Всички лодки са оборудвани с GPS и се знае къде се намира лодката във всеки един момент като при необходимост спасителна лодка може да дойде до 10 мин на всякъде по разрешеният маршрут. При лошо време ще ползваме маршрут които минава от вътрешната страна на остров Диапорос за да избегнем вълни ако има такива и да се насладим на подготвената от нас игра.

Програма на плаването, се съобразява с метеорологичните условия, както и с настроението и възможностите на групата и може да бъде изменена при необходимост.

Дата Двойна стая Четворна стая
22.05.2020 г. 200 € 175 €
01.10.2020 г. 200 € 175 €


Резервирай