Антарктически полуостров- „Земя на пингвини и айсберги“
Продължителност
11 дни / 10 нощувки
Транспорт
Кораб
от 7395 $
Дати на отпътуване:
29.11.2019 - 09.12.2019 г., 08.12.2019 - 19.12.2019 г., 26.01.2020 - 06.02.2020 г.
 
Програма
Принтирай
„Земя на пингвини и айсберги“
Начална точка: Ушуая (Аржентина)
Крайна точка: Ушуая (Аржентина)
Кораб: „Морски дух“

Ден 1: Ушуая, Аржентина

Добре дошли в Ушуая, най-южния град в света и отправна точка на нашата експедиция. Вашето настаняване в хотел е организирано от нас и е включено в цената на пътуването. През останалата част от деня сте свободни да опознаете града. Възползвайте се от пазаруването на сувенири и разнообразните възможности за хранене в центъра на града.

Ден 2: Настаняване на кораба в Ушуая

В следобедните часове групов трансфер до кея и посрещане на борда на луксозния експедиционен кораб „Морски дух“. Разгледайте кораба и се настанете в каютата си която ще е вашият дом далеч от дома и зарадете батериите за едно необикновеното приключение. Насладете се на очакването антарктическите ви мечти да се сбъднат, докато напускаме пристанището и отплаваме към истинската дива природа там където тя изобилства. Пейзажът, докато плаваме през канала Бигъл през първата ни вечер, е прекрасен и съществува възможност за срещи с морски бозайници.

Ден 3-4: Прохода Дрейк

След преминаването на канала Бигъл както и покрай островите Огнена земя, тръгваме на юг през прохода Дрейк. Пелагичните морски птици, включително величественият албатрос, са често срещани в тези води и могат лесно да се наблюдават от панорамните отворени палуби или от външните прозорци и балкони на кораба. По пътя пресичаме Антарктическата конвергенция, биологичната граница на Южния океан. Стабилизационните перки на кораба осигуряват комфорт в случай на вълнения. Брифинги, насоки и лекции от нашия експертен персонал ви подготвят за нашето пристигане в Антарктика.

Ден 5-8: Южни Шетландски острови и Антарктическия полуостров

Това е експедиция, която пътува по най-автентичните места на Южния полюс. Нашите маршрути и възможности за проучване в Антарктика са силно зависими от метеорологичните условия и условията на леда. Нашият опитен капитан и лидерът на експедицията решават маршрута и непрекъснато коригират плановете както условията и възможностите на експедицията. Ние се възползваме от дългите часове на деня, за да може да се насладите на прекрасната гледка и дивата природа. Регионът на Антарктическия полуостров съдържа някои от най-впечатляващите пейзажи в света и някои от най-добрите възможности за разглеждане на дивата природа на Антарктика. Защитените заливи и тесните канали са заобиколени от високи планински върхове, покрити с постоянен сняг и огромни ледници. Айсберги от всякакъв размер и описание допълват образа на несравнимата красота. Водите, богати на крил, са дом на различни видове китове и тюлени. Цялата област е опсипана с пингвини, които се хранят в морето и образуват големи гнездящи колонии на специални места на сушата. В района се намират и антарктически научни станции от различни националности. Някои станции разполагат с магазин за подаръци и поща. Южните Шетландски острови са най-северните острови в Антарктика и вероятно ще бъдат първото ни наблюдение на земя в околностите. Тази дива и красива островна верига съдържа множество места за слизане с богата дива природа и историческо значение. Сред тях е остров Десепшън, където наводнената калдера на активен вулкан приютява изоставена китоловна станция. По-далеч на юг към Антарктическия полуостров, обширната зона на Герлашския пролив съдържа защитени заливи, достъпна дива природа и зашеметяващи гледки. Места с имена като „Paradise Bay“ са въплъщение на всичко в Антарктика: ледникови планини, извисяващи се айсберги, хранене на китове и тюлени на ледени късове както и оживени колонии на пингвини. В южния край на пролива Герлаче е прочутият канал Лемер, известен още като "Кодак Гап", заради фотогеничния начин по който планинските страни на тесния канал се отразяват в спокойните води, осеяни с айсберги. Дните ни в Антарктика са изпълнени с незабравими екскурзии, разкошни ястия, презентации от нашите експерти, както и с невероятни гледки и диви животни, които да запълнят вашата камера и душа.

Ден 9-10: Обратно през прохода Дрейк

След удивителното ни време в Антарктика пресичаме обратно на север през обилните води на прохода Дрейк. Презентации и уъркшопи от нашия експертен персонал, както и нашата гама от съоръжения за отдих на борда, гарантират, че тези дни в морето не са загубени. Това е и времето за прощалната ни церемония- слайдшоу и прощална вечеря.

Ден 11: Слизане в Ушуая, Аржентина

След закуска се сбогуваме в град Ушуая, където започнахме. Предоставяме групов трансфер до летището или до центъра на града, ако искате да прекарате повече време тук. Като погледнете назад към прекрасния си опит в Антарктика, може би вече очаквате следващото невероятно приключение на леда!

Каюти:

1.Тройна класика

Средно 21 квадратни метра, тези каюти имат две двойни легла и удобен разтегателен диван. Те също могат да се съединят в голамо двойно легло, ако желаяте. Разположени на палубата на "Oceanu"s, тези суити имат панорамен прозорец, два гардероба и самостоятелен санитарен възел. Удобствата включват: сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

2. Суит на главната палуба

Кабините "Main Deck" са средно 23 квадратни метра. Те се намират на главната палуба с минимум два илюминатора за външен изглед. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD индивидуален контрол на температурата и сешоар.

3. Класически суит

Средно 21 квадратни метра, тези кабини се намират на палубата на "Oceanus". Те разполагат с панорамен прозорец, два гардероба и избор от две единични легла или легло с кралски размери. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

4. Супериорен суит

Супериорните суити се намират на клубната палуба. Средно 20 квадратни метра, тези каюти разполагат с две единични легла или легло с кралски размери. Изгледа от прозорчето гледа към външната пътека на клубната палуба. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, дрешник или гардероб, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата, сешоар.

5. Делукс суит

Делукс суитите с балкони се намират на спортната палуба. Средно 24 квадратни метра. Изберете от две единични легла или легло с кралски размери. Плъзгаща се стъклена врата води до самостоятелен балкон. Тези суити разполагат с дрешник или гардероб. Удобствата включват самостоятелен санитарен възел, сейф в стаята, хладилник, достъп до сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

6. Суит "Premium"

Суитите "Premium" са разположени на терасата за слънчеви бани. Средно 30 квадратни метра, с две единични легла или легло с кралски размери. Достъп до частния балкон с плъзгаща се стъклена врата. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, дневна зона, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

7. Собствен суит

Супер-просторен 43 квадратни метра елегантен суит на слънчевата тераса. Предназначен за забавления, суитът разполага с отделен хол за забавления и бизнес срещи. Стерео системата BOSE осигурява фонова музика докато гледате видеоклипове на HD плазмен телевизор. Плъзгащите се стъклени врати водят до самостоятелна палуба. Има дори джакузи вана в самостоятелната баня. На разтегателен диван може да се настани трети човек.

Къмпинг:

Такса за къмпинг $ 385 - £ 220 - € 275
Ако търсите незабравим начин да разширите преживяването си на Белия континент, тогава къмпингът в Антарктика може да бъде идеалният избор за вас. Тази незадължителна дейност е вашата уникална възможност да се срещнете с Антарктика като прекарате една нощ на сняг и лед!
Къмпингът е чудесен начин да се потопите в Антарктика. Тъй като слънцето бавно залязва, можете да се отпуснете и да позволите на сетивата ви напълно да погълнат страхотните гледки и мистериозните звуци на тази легендарна дива природа. Прекарайте един час - или цяла нощ - просто да наблюдавате драмата на безкрайно променящата се светлина върху пейзажа. Изградете снежен човек или заснемете идеалната снимка. Каквато и да е радостта на Антарктика за вас, можете да отделите време, за да го преживеете изцяло. Придобийте трайни спомени, неоспорими права на самохвалство и нова оценка за вашето топло легло обратно на кораба.
Моля свържете се с нашия офис за наличност.

Фотография:

Безплатна опция
Полярните региони са може би най-фотогеничните на земята, с безброй красиви сцени, които се представят всеки ден. Безкрайни ледени плажове пълни с тюлени или пингвини, залези над непрекъснати хоризонти, звездно небе и дори величествените северни светлини - всички те представляват фантастични фотографски възможности - за да сте сигурни, че се връщате у дома с някои зрелищни снимки, които предлагаме имате възможност да се научите и да практикувате своята фотография заедно с опитен професионалист.
Нашият експерт-фотограф ще бъде на разположение, за да отговори на вашите въпроси и да даде съвети, както под формата на лекции на борда, така и на семинари на брега. Разгледайте ключовите елементи на фотографията в забавна и спокойна обстановка, с много възможности за въпроси и обратна връзка. Научете как да виждате светлината по нов начин и да експериментирате с техниките на композиране и рамкиране.

Клуб Морски Каяк:

Такса за каяк: $ 1075 - £ 610 - € 760
Антарктика е рай за гребци. Белият континент може да се похвали с някои от най-впечатляващите пейзажи в света и е дом на невероятни морски диви животни. Членовете на Клуб Морски Каяк ще имат възможност да гребят през спокойни води, изпълнени с блестящи айсберги и пингвини, докато са заобиколени от великолепни ледници и планини.
Защитените и живописни води на Антарктическия полуостров предлагат най-добрите възможности за каяк по море в Антарктика. Клуб Морски Каяк също се предлага на избрани пътувания до Южна Джорджия, където членовете могат да имат рядката възможност да се срещнат с легендарното изобилие на дивата природа на острова ако времето го позволява.

Цените:

Тройна класика- $ 7 395
Суит на главната палуба- $ 9 795
Класически суит- $ 10 495
Супериорен суит- $ 10 695
Делукс суит- $ 11 895
Суит Premium- $ 12 795
Собствен суит- $ 16 195

Цените на круизите са посочени на човек и се основават на двойна споделена кабина.

Цените включват:

• 1 нощувка в хотел в Ушуая;
• Групов трансфер от летището до хотела;
• Групов трансфер до кораба в деня на качване;
• Настаняване на кораба;
• Всички ястия на борда по време на пътуването;
• Чай и кафе 24 часа на ден;
• Всички планирани кацания / екскурзии (в зависимост от атмосферните условия и условията на лед);
• Водачи- гидове по време на пътуването;
• Фирмена марка Poseidon Expeditions;
• Гумени ботуши за слизне на брега по време на пътуването;
• Коктейли за добре дошли и за сбогуване;
• Всички пристанищни такси;
• Групов трансфер до летище или централно място последния ден;
• Материали преди заминаване;
• Дневник на пътуването;

Цените не включват:

• Самолетни билети;
• Такси за визи и паспорти (ако е приложимо);
• Застраховка за анулиране на багаж и пътуване;
• Безалкохолни напитки и алкохолни напитки, различни от тези за специални събития и тържества;
• Лични разходи като пране и бордова комуникация (телефонни разговори, факсове и електронна поща);
• За всички резервации може да се прилага допълнителна такса за гориво;
• Застраховка за спешна евакуация до минимално 200 000 щатски долара;
• Бакшиши за персонал;
• Разходи за пътуване преди и след плаването.

Маршрут, слизания от кораба и всички други дейности по време на круиза зависят силно от ледът и метеорологични условия и са предмет на решенията на лидера на експедицията и капитана на кораба. Срещи с споменатите диви животни не могат да бъдат гарантирани.

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.
  •  

Дата Двойна стая
29.11.2019 - 09.12.2019 г. 7395 $
08.12.2019 - 19.12.2019 г. 7895 $
26.01.2020 - 06.02.2020 г. 9795 $


Резервирай