Виетнам и Тайланд- джунгли, зип лайн и рафтинг
Продължителност
20 дни / 19 нощувки
Транспорт
Самолет
от 1650
 
Програма
Принтирай
ДЕН 1: СОФИЯ- ХАНОЙ (06.12.19)

Заминаване с полет от София на Qatar Airways през Доха до летище Ной Бай в Ханой, Виетнам. Посрещане на 07.12.19 от англииско говорящ екскурзовод и трансфер до хотел 3 звезди в центъра на града (възможност за хотел 4*).
Нощувка в Ханой.

ДЕН 2: ОБЗОРЕН ТУР ХАНОЙ (08.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Целодневна обиколка на града с посещение на забележителности и други интересни места като Мавзолея Хо Ши Мин (затворен всеки понеделник, петък сутрин и всеки следобед), Храмът- „One Pillar Pagoda“, „Храмът на литературата“, Националния исторически музей на Виетнам. След това за около 1 час обиколка с рикша на старите квартали на Ханой, за да изпитате ежедневието на хората, които живеят в най-старите части на града. После ще се насладите на прочутия традиционен воден куклен спектакъл в театър „Thang Long“, след което трансфер до ЖП гара Ханой, за нощният влак до Сапа.
Нощувка на влака.

ДЕН 3: ЛАО КАЙ – СА ПА (09.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Влакът пристига в Лао Кай рано сутринта. След закуска в близкия до гара Лао Кай хотел, трансфер до Са Па, отдалечеността и простия начин на живот на етническите малцинства са забележителността на Са Па. Местните хора често се срещат на хълм в центъра на град където малките търговци по улицата продават местен текстил и демонстрират занаяти. В следобедните часове пешеходен трекинг до село Кат Кат, където ще посетите племената на хълма „Black H'mong“. Насладете се на красивите пейзажи на долината Са Па.
Нощувка в Са Па.

ДЕН 4: СА ПА- ХАНОЙ (10.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Сутринта преход с посещение на селата Лао Чай и Та Ван, населени с етнически малцинства от „Black H'mong“ and „Dzay“. Насладете се на невероятни и спиращи дъха пейзажи на терасовидни оризови полета, зелени долини и се срещнете с приятелски настроени местни хора. В следобедните часове трансфер обратно до гара Лао Кай, за да вземем нощния влак до Ханой.
Нощувка на влака.

ДЕН 5: ХАНОЙ – ХАЛОНГ (11.12.19) (Закуска/Обяд/Вечеря)

Трансфер от Ханой до пристанище Ха Лонг и круиз по делтата на „Червената река“. Плаване през магическия залив, където хиляди изваяни варовикови острови се издигат от вълните като зъби на дракони. Ще посетите интересно рибарско селище с възможност за запознанство с рибари, които живеят в залива в продължение на почти три поколения. Насладете се на прекрасни гледки, красив залез и кулинаррна демонстрация. Нощувка на круиза.

ДЕН 6: ХАЛОНГ - ХАНОЙ - ПОЛЕТ ДО ДОНГХОЙ (12.12.19) (Брънч/-)

Събуждане на залива под звуците на вълни и птици ще посрещнете новия ден. Ще имате възможност да видите изгрева над залива. Ще посетите красива варовикова пещера, след което обратно към лодката за последено сбогом със залива Ха Лонг. Трансфер до летището за полет до ДОНГХОЙ.
Нощувка в ДОНГХОЙ

ДЕН 7: ДОНГХОЙ- ПЕЩЕРЕН ТУР (13.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Трансфер до „Тъмната пещера“ („Phong Nha“ - разположена в Националния парк „Ke Bang“) и участие в много приключенски дейности като зип лайн, кални бани, каяк, плуване и др. След това ще разгледате една от най-впечатляващите пещери във Виетнам- „Phong Nha“. След това 25-минутно пътуване до пещерата чрез традиционна лодка. Тази пещера се нарича водна пещера, тъй като има подземна река. След разходката с лодка навън, ще разгледате 300 метра от пещерата пеша. Тази пещера е известна със своите грандиозни скални образувания. Наричани с имена като „Лъвът“, „Приказни пещери“, „Кралският двор“ и „Буда“. После лодката ще ви отведе обратно на сушата отвън.
Нощувка в Донг Хой

Забележка:
  • Моля, не забравяйте да донесете: бански костюми и кърпа. Ключ за шкафовете за вещи ще получите при депозит от 50 000 местна валута, който ще бъде възстановен при връщане на ключа за шкафчето.
  • Използването на зип лайна изисква да сте между 40-90 кг. Без изключения.

ДЕН 8: ДОНГХОЙ – ХЮЕ (14.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Сутринта трансфер в Хюе и посещение на Имперския град, разположен в сърцето на Хюе. Този обширен комплекс е построен в началото на 19 век. Вашето посещение включва резиденция „Dien Tho“, „Thai Hoa Palace“ (великолепнa декорирана приемна зала), Залите на Мандарин“, както и оригиналните „Девет династични урни“. След това се насладете на разходка с лодка по река „Perfume” със спирка в емблематичния будистки храм “Thien Mu Pagoda”.
Нощувка в Хюе

ДЕН 9: ХЮЕ – ХОЙ АН (15.12.19) (Закуска/Обяд/-)

След закуска трансфер до Хой Ан. По пътя ще посетим очарователния музей „Cham“, известния плаж „My khe“ и мраморните планини по пътя към очарователния Хой А.
Нощувка в Хой Ан

ДЕН 10: ХОЙ АН – СЕЛО „TRA QUE” - ХОЙ АН ДРЕВЕН ГРАД (16.12.19) (Закуска/Обяд/-)

След закуска, каране на велосипеди от хотела до село „Tra Que“. Тук ще имате възможност да общувате с местните продавачи и да научите за съставките, които ще се използват по-късно в урока по готвене. Затова се уверете, че камерата ви е удобна. При пристигането си, напитка за добре дошли за почивка и разходка през зеленчуковите градини, където местните фермери работят на своите полета, използвайки традиционните методи още от преди стотици години, без електрически машини. Отидете в ресторанта и по- гответе заедно с главния готвач. Научете традиционните начини за приготвяне на виетнамска храна. След урока се насладете на това, което сте приготвили.

Рецепти:
Tra Que зеленчукова салата Tam Huu блюдо
Banh Xeo (Виетнамска палачинка)

В следобедните часове се върнете до Хой Ан и се насладете на пешеходна обиколка за половин ден по тесните криволичещи улички на древния град, посещавайки храма „Chua Ong“, Китайското събрание, 200-годишната къща на „Tam Ky“ и японския мост.
Нощувка в Хой Ан

ДЕН 11: ХОЙ АН- СВОБОДНО ВРЕМЕ (17.12.19) (Закуска/-/-)

Закуска в хотела. Свободно време да откриете Хой Ан по свой собствен начин.
Нощувка в Хой Ан

ДЕН 12: ХОЙ АН – ДА НАНГ- САЙГОН (Хо Ши Мин) (18.12.19) (Закуска/Обяд/-)

След закуска трансфер до летище Да Нанг за полет до Сайгон.
Пристигане в Сайгон, посещение на катедралата Нотр Дам и Старата поща. След това посещение на Двореца на Съединението който някога е бил дворецът на Независимостта на президента на Южен Виетнам и пазара Бен Тхан.
Нощувка в Сайгон

ДЕН 13: „ĐAI SảO” - КУШИ (19.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Закуска. Трансфер към храмовете Цао Дай в Тай Нин, за обедната служба. Близо до границата с Камбоджа се намира уникалната секта на Цао Дай, чиито светии са Жана д'Арк, Виктор Юго, Уинстън Чърчил и др. Пътуването до Тай Нин е съчетано с посещение на тунелите Куши чиято мрежа се простира на 200 км. Мрежата включва безбройни врати, специално изградени жилищни площи, складове, оръжейни фабрики, полеви болници, командни центрове и кухни.
Нощувка в Сайгон.

ДЕН 14: САЙГОН – КАЙ БЕ – КАН ТХО (20.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Сутринта странсфер към Кай Бе в сърцето на делтата на река Меконг. Плаване с моторна лодка с посещение на плаващия пазар Кай Бе където може да видите местни хора, които търгуват с плодове и много други стоки на борда на техните кораби. След това разходка из множеството малки села и посещение на овощни градини и овощни насаждения. Плаване по редица малки канали съпроводени от прелестите на горната делта на река Меконг. Трансфер до Кан Тхо, най-големият град в делтата на река Меконг.
Нощувка в Кан Тхо

ДЕН 15: КАЙ РАНГ (ПЛАВАЩ ПАЗАР )- САЙГОН (Хо Ши Мин) (21.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Рано сутринта след закуска трансфер до грандиозния плаващ пазар Кай Ранг - най-големият в цялата делта на река Меконг- Виетнам. Ще имате възможност да се качите на търговска лодка, преди да продължите към фабрика за обработка на ориз и след това трансфер до Сайгон.
Нощувка в Сайгон

ДЕН 16: САЙГОН – ЧИАНГ МАЙ (ТАЙЛАНД) (22.12.19) (Закуска/-/-)

Закуска в хотела и трансфер до летището за полет до Чианг Май- Тайланд. Пристигане на летище Чианг Май, горещо посрещане от местен водач и продължаване за регистрацията в хотела.
Нощувка в Чианг Май

ДЕН 17: ВОДОПАДНО ТРЕКИРАНЕ - ATV САФАРИ (23.12.19) (Закуска/Обяд/-)

След закуска ще комбиниран красив 3-часов джунгла преход до фантастичен водопад и страхотно ATV Сафари. Следва 3-часово походно приключение към водопад което е чудесен начин за разхлаждане и възмоност да се разгледа природата. Самото пътуване е около 1,6 км през джунглата до 10-метров водопад. На водопада почивка за забавления и плуване, така че е добра идея да се подбере правилно облекло, преди да започнете екскурзията. Водача ще обърне внимание на флората и фауната по пътя.
След това 3-часово ATV пътуване е подходящо за начинаещи до междинни шофьори. Започва с подробни инструкции и обучителен курс, който дава комфорт с превозните средства. Трасето обхваща около 40 км разстояние, това е смесица от пътна и офроуд джунгла. Страхотен начин подходящ да се проучи местната природа от различен ъгъл.
Нощувка в Чианг Май

ДЕН 18: ВЪЖЕНО ПРИКЛЮЧЕНИЯ – „ГИБОН“ ЗИП ЛАЙН (24.12.19) (Закуска/Обяд/-)

Този Зип лайн има най-високи стандарти за безопасност в Азия. Има огромен шанс да се срещнат диви гъбони в естествената им среда.
През цялото време по 2 напълно обучени „Sky Rangers“- водачи за Зип лайна ще бъдат с с групата. Следват 2-3 часа на Зип лайна през древната тайландска тропическа гора като по този начин с Ваша помощ ще покажем подкрепа за опазване на дивата природа и горите.
Научете повече за тропическите гори от приятелски настроени местни експерти които ще разкажат как живеят в синхрон с природата. Следват освежаващи напитки и вкусен тайландски обяд с произход от местни продукти и билки.
Нощувка в Чианг Май

ДЕН 19: БЯЛАТА ВОДА – РАФРИНГ ПО РЕКА „MAE TAENG“ (25.12.19) (Закуска/Обяд/-)

След закуска следва едно невероятно приключение с Рафтинг!
Тръгване от хотела: 9: 30-10: 00 часа
Връщане в хотела: 5: 00-6: 00pm
Здравословен тайландски обяд и напитки и10 километра от световен клас рафтинг в белите води на река- “Mae Taeng”.
Нощувка в Чианг Май


ДЕН 20: ЧИАНГ МАЙ – ЗАМИНАВАНЕ (26.12.19) (Закуска/-/-)

Трансфер до летище Чианг Май и отпътуване за София.

Цената включва:

• Водач от България.
• Настаняване в двойни стаи / с 2 отделни легла и закуска.
• Всички трансфер и транспорт по програмта.
• Храна, както е посочено под всеки ден (закуска, обяд, вечеря)
• Билети за еднопосочно пътуване Ханой - Лао Кай - Ханой при споделяне на каюта с 4 койки, (споделена не частна кабина).
• 2 дни и 1 нощувка на круиз в Халонг в двойна стая (споделена не частна кабина)
• Всички плавания с лодки по програма.
• Еднократни входни такси по маршрута.
• Споделен билет за скоростна лодка от Чау Док до Пном Пен.
• Разглеждане на забележителности с местен гид:
1 водач в Ханой - Сапа - Ха Лонг.
1 водач в Донгхой- Хои Ан - Хюе.
1 водач в Сай Гон - Каи Бе - Каи Тхо.
1 водач в Чианг Май.
• Минерална вода 2 бутилки по 500ml / ден / на човек
• Туристическа застраховка.

Цената не включва:

• Всички международни и местни летищни такси
• София- Ханой- Чианг Май- София: 600 евро (на дадения момент).
• Ханой- Донгхой: 125 евро (на дадения момент).
• Да Нанг- Сайгон (Хо Ши Мин): 150 евро (на дадения момент).
• Сайгон- Чианг Май: 100 евро (на дадения момент)
• Ранно настаняване или късно напускане (час на настаняването: след 14:00 часа, напускане: преди 12:00 часа)
• Виза Виетнам: 8 евро..
• Виза Тайланд: 30 евро.
• Напитки и храна извън описаната.
• Бакшиши за местните водачи и шофьори.

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването на групата.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването на групата клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.

Хотели по програмта:

Хос

Location

3*

4*

Hanoi

Medallion

Superior

Mon Regency

Deluxe

Thang Long Opera

Superior

Sunway

Superior

Halong

Oriental Sail

Deluxe

Garden Bay

Deluxe

Paloma

Deluxe

Sealife Legend

Legend Suite

Sapa

Sapa Charm

Superior

Amazing Sapa

Superior

BB Hotel Sapa

Superior

Dong Hoi

Saigon Quang Binh Hotel

Deluxe

Gold Coast Resort and Spa

Superior

Hue

Romance

Superior

Huong Giang

Deluxe

Hoi An

Le Pavillon Boutique

Deluxe City View

Lotus Hoi An Boutique

Superior

Rosemary Boutique

Deluxe

Le Pavillon Luxury

Deluxe Garden

Saigon

Avanti

ROH

Lotus Boutique

Premier Deluxe

Lotus Central

Senior Deluxe

Cicilia Saigon

Deluxe

Can Tho

Iris Hotel

Superior Premium

West Hotel

Superior

Chau Doc

Chau Pho Hotel

Superior

Victoria Chau Doc Hotel

Superior

Chiang Mai

Hotel M Chiang Mai

Superior

Brique Hotel

Deluxe

дсс

Резервирай