Земята на Франц Йосиф- "Руска Арктика"
Продължителност
15 дни / 14 нощувки
Транспорт
Кораб
от 9995 $
Дати на отпътуване:
 
Програма
Принтирай
Земята на Франц Йосиф- "Руска Арктика"
Начална точка: Лонгийър (Шпицберген)
Крайна точка: Лонгийър (Шпицберген)
Кораб: "Морски дух"

Ден 1: Лонгийър, Свалбард

Добре дошли в Лонгийър, столицата на норвежката територия на Свалбард и отправна точка на нашата експедиция. След пристигане чрез редовен полет може да проучите това малко, но очарователно селище. Трябва със сигурност да посетите музея на Свалбард и да се насладите на местните магазини, кафенета и ресторанти. Хотелът за вечерта е уреден и е включена в цената на пътуването.

Ден 2: Настаняване на кораба в Лонгийър

Следобед Ви приветстваме на борда на експедиционен кораб "Морски дух".
Разгледайте кораба и се настанете удобно в дома Ви далеч от дома за
едно невероятно приключение. Дългите дни на лятното слънце стоене осветяват обкръжението ни, до като отплаваме на там където дивата природа изобилства. Пейзажът, докато плаваме през Исфьордън на първата ни вечер е ефектен и вече съществува възможност за среща с морски бозайници.

Дни 3-4: През Баренцово море

От Исфьорден продължаваме директно към земята на Франц Йозеф през Баренцово море. Презентациите и семинарите на нашия експертен персонал ще Ви подготвят за това което предстои. В тези северни ширини е възможно да срещнем айсберги дори и през лятото. По пътя, ще трябва да останем бдителни за зависимите от леда
морските бозайници, като например полярният кит, различни видове арктически тюлени и величествената полярна мечка.

Дни 5-12: Проучване на Земята на Франц Йозеф

Това е експедиция, която пътува възможно най-автентично. Като такъв, нашият маршрут и възможностите за проучване в земята на Франц Йозеф е силно зависима от времето и морският лед. Нашият опитен капитан и лидерът на експедицията преценяват най-добрия маршрут и непрекъснато коригират плана ако е необходимо, за да гарантират Вашата сигурност в този див и отдалечен край на Арктика.
След задължителното посещение в руската полярна станция Нагурское в Кеймбридж Бей сме свободни да изследваме множеството водни пътища и
острови от тази уникална арктическа пустиня. Архипелагът, част от руския национален парк от 2012 г., и се счита за природно светилище. Полярни мечки
и други диви животни като моржове и някои редки видове китове - могат да бъдат
забелязан по всяко време, навсякъде около земята на Франц Йозеф. Осипни склонове и скали около островите домакини на огромни гнездящи колонии на морски птици, като например гийомофони, довеки и китивоки. Ще се възползваме от
предимството на 24-часовата дневна светлина за да наблюдаваме дивата природа.
Земята на Франц Йозеф е доминирана от заледяване което покрива 85% от архипелага. Огромни ледници и блестящи айсберги осигуряват зашеметяващ фон за нашето пътуване. Земята на Франц Йозеф също така е дом на някои интересни геоложки обекти, като загадъчните каменни сфери на остров Шампион. Тези които са фенове на географските крайности може да си отбележат, че нос Флигели на остров Рудолф е най-северната точка на земя в Източното полукълбо. Земята на Франц Йозеф също така предлага на посетителите възможността да тръгнат по стъпките на известни полярни изследователии добре запазени исторически обекти. Дневсниците на изследователи като Юлий фон Пайер, Бенджамин Лий Смит,
Фредерик Джордж Джаксън и Фрайдхоф Нансен оживяват тук. За тях свидетелстват паметници, кръстове и останки от жилища. За тези невероятни исторически събития, ще Ви разкажат и нашите експерти.
Ще посетим и Тихая Бухта руска станция в националния арктически парк. В близост има очарователни колосални скали от базалт една от която е скалата Рубини дом на хиляди гнездящи морски птици. Нашият основен акцент по време на тази експедиция разбира се е изследването на руския архипелаг на земята на Франц Йозеф. Въпреки това броят на дните, прекарани там, зависи от времето и метерологичните условия. Последната дума и финалното решението за плана на действие винаги прионадлежи на капитана и лидера на експедицията.

Дни 13-14: Обратно към Свалбард

След нашата седмица на проучване в земята на Франц Йозеф пресичаме обратно през обилните води на Баренцово море и след това по крайбрежието на острови от архипелага Свалбард като може да се качите на панорамните открити палуби, наслаждавайки се на арктически пейзажи и наблюдавайки дивата природа.
Водите са дом на моржове и голямо разнообразие китове. Преминаването също дава на екипа ни експедиция възможност да предложи финална презентация или две в салона на кораба.

Ден 15: Слизане в Лонгийър

След закуска се сбогуваме в града Лонгийър, където започнахме нашата експедиция. Предоставяме трансфер до летището или до центъра на града, ако планирате да прекарате повече време тук. Като погледнете назад към прекраснното изживяване се надяваме да пожелаете следващо невероятно приключение на леда!

Каюти:

1.Тройна класика

Средно 21 квадратни метра, тези каюти имат две двойни легла и удобен разтегателен диван. Те също могат да се съединят в голамо двойно легло, ако желаяте. Разположени на палубата на "Oceanu"s, тези суити имат панорамен прозорец, два гардероба и самостоятелен санитарен възел. Удобствата включват: сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

2. Суит на главната палуба

Кабините "Main Deck" са средно 23 квадратни метра. Те се намират на главната палуба с минимум два илюминатора за външен изглед. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD индивидуален контрол на температурата и сешоар.

3. Класически суит

Средно 21 квадратни метра, тези кабини се намират на палубата на "Oceanus". Те разполагат с панорамен прозорец, два гардероба и избор от две единични легла или легло с кралски размери. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

4. Супериорен суит

Супериорните суити се намират на клубната палуба. Средно 20 квадратни метра, тези каюти разполагат с две единични легла или легло с кралски размери. Изгледа от прозорчето гледа към външната пътека на клубната палуба. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, дрешник или гардероб, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата, сешоар.

5. Делукс суит

Делукс суитите с балкони се намират на спортната палуба. Средно 24 квадратни метра. Изберете от две единични легла или легло с кралски размери. Плъзгаща се стъклена врата води до самостоятелен балкон. Тези суити разполагат с дрешник или гардероб. Удобствата включват самостоятелен санитарен възел, сейф в стаята, хладилник, достъп до сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

6. Суит "Premium"

Суитите "Premium" са разположени на терасата за слънчеви бани. Средно 30 квадратни метра, с две единични легла или легло с кралски размери. Достъп до частния балкон с плъзгаща се стъклена врата. Удобствата включват: самостоятелен санитарен възел, дневна зона, сейф в стаята, хладилник, сателитен телефон, телевизор / DVD, индивидуален контрол на температурата и сешоар.

7. Собствен суит

Супер-просторен 43 квадратни метра елегантен суит на слънчевата тераса. Предназначен за забавления, суитът разполага с отделен хол за забавления и бизнес срещи. Стерео системата BOSE осигурява фонова музика докато гледате видеоклипове на HD плазмен телевизор. Плъзгащите се стъклени врати водят до самостоятелна палуба. Има дори джакузи вана в самостоятелната баня. На разтегателен диван може да се настани трети човек.

Фотография:

Безплатна опция
Полярните региони са може би най-фотогеничните на земята, с безброй красиви сцени, които се представят всеки ден. Безкрайни ледени плажове пълни с тюлени или пингвини, залези над непрекъснати хоризонти, звездно небе и дори величествените северни светлини - всички те представляват фантастични фотографски възможности - за да сте сигурни, че се връщате у дома с някои зрелищни снимки, които предлагаме имате възможност да се научите и да практикувате своята фотография заедно с опитен професионалист.
Нашият експерт-фотограф ще бъде на разположение, за да отговори на вашите въпроси и да даде съвети, както под формата на лекции на борда, така и на семинари на брега. Разгледайте ключовите елементи на фотографията в забавна и спокойна обстановка, с много възможности за въпроси и обратна връзка. Научете как да виждате светлината по нов начин и да експериментирате с техниките на композиране и рамкиране.

Клуб Морски Каяк:

Такса за каяк: 655 $ - 505 £ - 625 €

Sea Kayak Club обикновено се предлага на пътувания включващи високоарктически дестинации като Гренландия, Свалбард (Шпицберген), Земята на Франц Йозеф или комбинация от тези вълнуващи места. Ледници в Свалбард, катедрални айсберги
в Гренландия или лабиринтни пространства от морски лед в Северния ледовит океан, всичко това е част от невероятното изживяване да караш каяк в северните води. Присъединете се към нас за каяк приключение, докато изследваме пресечените крайбрежия и отдалечени води в които малко хора имат привилегията да гребат.

Цените:

Тройна класика- 9995 $
Суит на главната палуба- 11095 $
Класически суит- 12095 $
Супериорен суит- 12495 $
Делукс суит- 14395 $
Суит Premium- 15995 $
Собствен суит- 21495 $

Цените на круизите са посочени на човек и се основават на двойна споделена кабина.

Цените включват:

• 1 нощувка в хотел в Лонгийър;
• Групов трансфер от летището до хотела;
• Групов трансфер до кораба в деня на качване;
• Настаняване на кораба;
• Всички ястия на борда по време на пътуването;
• Чай и кафе 24 часа на ден;
• Всички планирани кацания / екскурзии (в зависимост от атмосферните условия и условията на лед);
• Водачи- гидове по време на пътуването;
• Фирмена марка екипировка от Poseidon Expeditions;
• Гумени ботуши за слизне на брега по време на пътуването;
• Коктейли за добре дошли и за сбогуване;
• Всички пристанищни такси;
• Групов трансфер до летище или централно място последния ден;
• Материали преди заминаване;
• Дневник на пътуването;

Цените не включват:

• Самолетни билети;
• Такси за визи и паспорти (ако е приложимо);
• Застраховка за анулиране на багаж и пътуване;
• Безалкохолни напитки и алкохолни напитки, различни от тези за специални събития и тържества;
• Лични разходи като пране и бордова комуникация (телефонни разговори, факсове и електронна поща);
• За всички резервации може да се прилага допълнителна такса за гориво;
• Застраховка за спешна евакуация до минимално 200 000 щатски долара;
• Бакшиши за персонал;
• Разходи за пътуване преди и след плаването.

Маршрут, слизания от кораба и всички други дейности по време на круиза зависят силно от ледът и метеорологични условия и са предмет на решенията на лидера на експедицията и капитана на кораба. Срещи с споменатите диви животни не могат да бъдат гарантирани.

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.

Дата Двойна стая
19.07.2019 - 02.08.2019 г. 13595 $
01.08.2019 - 14.08.2019 г. 13395 $


Резервирай