Азия- четири екзотични градове и един уникален остров
Продължителност
17 дни / 16 нощувки
Транспорт
Самолет
от 1170
 
Програма
Принтирай
Предлагаме Ви едно невероятно приключение във Виетнам, Камбоджа и Тайланд с български водач и екзотични дестинации които ще спрат дъха Ви като напълнят живота Ви с красиви спомени...

При записване за нашата програма "Азия- четири екзотични градове и един уникален остров" до 25.12.19 получавате подаръчен Ваучер на стойност 50 евро 🎁Като може да го използвате за СПА и масажи на прекрасният остров Фу Куок, Виетнам в хотел 4 звезди Mercury Phu Quoc Resort & Spa където ще бъдете настанени по програмата 🏝

Програма:

ДЕН 1: СОФИЯ- ХАНОЙ (01- 02.02.20)

Заминаване с полет от София на Qatar Airways на 01.02.20 през Доха и пристигане на 02.02.20 на летище Ной Бай в Ханой, Виетнам. Местен английски екскурзовод ще ни посрещне при пристигането на международното летище Ной Бай, след това трансфер до избрания от нас хотел. Ханой - столицата на Виетнам е елегантен град, разположен на брега на Червената река. На север от изкуствено езеро което се намира в центъра на града са оживените улици на стария квартал. Голяма част от града е трансформирана от французите, когато през 1880 г. той става френски протекторат като в замяна получава широки булеварди и големи колониални сгради, които сега са дом на правителствени ведомства и чуждестранни посолства.
Нощувка в Ханой.


ДЕН 2: ОБЗОРЕН ТУР ХАНОЙ (03.02.20)
(Закуска/-/-)

Ханой е опасан с множество дървета около булевардите, френска колониална архитектура, изкуствени езера и ориенталски храмове които датират отпреди хиляди години.
Следва еднодневна обиколка на града с посещение на забележителности и други интересни места като Мавзолея Хо Ши Мин (затворен всеки понеделник, петък сутрин и всеки следобед), Храмът- „One Pillar Pagoda“, „Храмът на литературата“. След това посещение на затвора Хоа Ло, трансфер обратно до центъра на Ханой с разходка до езерото Хоан Кием, спиране до храма на Ngoc Son, моста на Хук (дървен мост), спиране до статуята на император Ли Тай и посещение отвън на Големия театър на Ханой, древния Ханой (36 стари улици и гилдии, включително „сребърен“ Hang Bac), старата къща на ул. „Ма Май“ 87, Донг Сюан - най-старият пазар в Ханой и църквата „Свети Йосиф“.
В края на деня, трансфер до ресторант The Snake, за да опитате по желание месо от змия. (Уебсайт: http://www.snake.vn/).
Нощувка в Ханой

ДЕН 3: ХАНОЙ – ХАЛОНГ (04.02.20)
(Закуска/Обяд/Вечеря)

Трансфер в 08:00 ч. от Ханой до пристанище Ха Лонг и круиз по делтата на „Червената река“. Плаване през магическия залив, където хиляди изваяни варовикови острови се издигат от вълните като зъби на дракони. Ще посетим интересно рибарско селище с възможност за запознанство с рибари, които живеят в залива в продължение на почти три поколения. Насладете се на прекрасни гледки, красив залез и кулинарна демонстрация.
Нощувка на круиза.
Забележка: Маршрутът на круиза подлежи на промяна поради времето без предварително предупреждение.

ДЕН 4: ХАЛОНГ - ХАНОЙ (05.02.20)
(Закуска/Брънч/-)

Събуждаме се рано за да видим изгрева и как дневната светлина пробива през мъглата и осветява скалните образувания в залива, оставяйки ни спомен като мечта от посещението в Халонг. След закуската и при желание може да се присъединим към клас по Тай Чи на палубата на кораба, преди да се отправим обратно към Ханой.

Вечерният акцент ще е нощен тур със скутери- ВЕСПА:

Насладете се на Ханой след мрака - хранителен тур с Vespa
Размер на групата 01-10 души: Споделяне с други туристи
Размер на групата 10 души нагоре: частна обиколка
Продължителност: 4 - 4,5 часа.

Обиколката започва: В 18:00 ч
Обиколката включва: Vintage Vespa и професионален шофьор, английски говорещ водач с информативна информация, всички храни и напитки са включени, безплатно питие в музика на живо акустична или джаз бар
1: Vespa тура предлага на своите гости да опитат най-добрите ястия, които Виетнам може да предложи! Това е чудесен начин да видите части от града които повечето туристи нямат възможност да видят или дори да чуят за невероятният нощен живот. Тура ще ви отведе до най-популярните улични сергии, скрити алеи и разбира се там където местните обичат да се мотаят с приятелите си.
2: Обиколка с Vespa на Ханой ще ви вземе от вашия хотел, след което ще ви отведе до популярно улично кафе, където ще изпитате суматохата на този град с популярни напитки с лимонов чай и слънчогледови семки. След това ще посетите едно от най-оживените и красиви места, където младите хора идват за да се срещнат с приятели
3: Продължаваме с Vespa тура като насладите на най-известната храна в Ханой- Call Bun Cha и пролетни ролца, едно особено мястото, където дори и Обама е вечерял.
4: Следващата ни спирка е френския квартал, за да видим Операта през нощта и да направим красива снимка за вас като и да научите повече от история на този район.
5: След това се качваме на гърба на Веспата и отново продължаваме към място за храна, ще се возим през прекрасния керамичен път и моста Чуонг Дуонг, за да пробвате Banh Xeo "виетнамска палачинка" и "Nem Lu" вид пролетни ролца.
6: Вълнуващо возене в организирания и хаотичен трафик ви отвежда в местен ресторант с автентична храна за да опитате различни версии на Pho, „Pho Chien Phong, Chien Trung, Pho Cuon“ и много различни виетнамски ястия, които са световноизвестни.
7: Возеното на Веспа около голямото езеро е романтична гледка на Ханой, която повечето пътници рядко имат шанса да видят ще ви накара да кажете голямо „уау“. Това със сигурност ще ви накара да кажете „Щастлив съм, че направих това пътуване!“ Продължавайки с обиколката около град Ханой със спирка на мавзолея на Хо Ши Мин, за снимки нощното време
8: Няколко минути возене до следващата спирка за кафене Egg до железопътната линия на влака като ще имате възможност да видите влак да преминава докато се наслаждавате на вашето яйчно кафе!
9: Сега е време да се срещнете с младата ханойска публика в местен бар с модерна акустична музика на живо или опция „джаз музика“ Тук ще имате възможност да излезете на сцената и да се представите сами или да слушате местни музикални таланти, изпълняващи както на виетнамски, така и на английски, демонстрирайки уникалния си стил и талант.
Нощувка в Ханой

ДЕН 5: ХАНОЙ- САЙГОН (06.02.20)
(Закуска/-/-)

След закуска свободно време до трансфера до летището за полет Ханой- Сайгон (Хо Ши Мин). На летището ще ни посрещне нашият водач и шофьор, след което трансфер до избрания хотел за настаняване. Свободно време и почивка.
Нощувка в Сайгон

ДЕН 6: САЙГОН – ТУНЕЛИТЕ „CU CHI“- САЙГОН- ПОЛУДНЕВНА (07.02.20)
(Закуска/-/-)

Тази сутрин ще посетим тунелите Ку Чи, които никога не са били открити от американските сили през Американо- Виетнамската война. Тези тунели се простират на 200 км и са били важна база на Виет Конг през войната. Това е подземна мрежа, изкопана от ръчно свързани командни пунктове, болнични убежища и фабрики за оръжие.
Следобед, трансфер обратно до Сайгон, след което започва полудневната обиколка на града, като ще видим красиви структури от френските колониални времена както и катедралата Нотр Дам, историческата Централна Поща, забележителния музей на Войната където има богат набор от артефакти принадлежащи на двете Индокитайски войни и най-накрая посещение на Двореца на обединението, който преди е бил дворецът на Независимостта и дом на президента на Южен Виетнам
Нощувка в Сайгон.

ДЕН 7: САЙГОН – КАЙ БЕ – САЙГОН (08.02.20)
(Закуска/-/-)

Сутринта трансфер към Кай Бе в сърцето на делтата на река Меконг. Плаване с моторна лодка с посещение на плаващия пазар Кай Бе където може да видим местни хора, които търгуват с плодове и много други стоки на борда на техните кораби. След това разходка из множеството малки села и посещение на овощни градини и овощни насаждения. Плаване по редица малки канали съпроводени от прелестите на горната делта на река Меконг. Следобед можем да се разходим наоколо и да се насладим на някои видове плодове, докато слушаме традиционна виетнамска музика. Трансфер обратно в Сайгон.
Нощувка в Сайгон

ДЕН 8: САЙГОН –ОСТРОВ „PHU QUOC“- ПОЛЕТ (09.02.20)
(Закуска/-/-)

Трансфер до летището в Сайгон, за да вземем полет до остров Phu Quoc.
След пристигане, трансфер до избраният хотел с автобус (само с български водач).
Настаняване и свободно време.
Нощувка в Phu Quoc
Забележка: Трансфер от летището до Phu Quoc и обратно е само с шофьор и български водач.

ДЕН 9: ОСТРОВ „PHU QUOC“ (10.02.20)
(Закуска/-/-)

Свободно време пълен ден за почивка и релакс.
Нощувка в Phu Quoc.

ДЕН 10: ОСТРОВ „PHU QUOC“ (11.02.20)
(Закуска/-/-)

Свободно време пълен ден за почивка и релакс.
Нощувка в Phu Quoc.

ДЕН 11: ОСТРОВ „PHU QUOC“ (12.02.20)
(Закуска/-/-)

Свободно време пълен ден за почивка и релакс.
Нощувка в Phu Quoc.

ДЕН 12: ОСТРОВ „PHU QUOC“ - СИЕМ РЕАП (КАМБОДЖА) (13.02.20)
(Закуска/-/-)

Сутринта свободно време след това трансфер обратно до летището с автобус, за свързващ полет до летището в Сайгон, а след това полет до Сием Реап. След пристигането ни трансфер до избран хотел в Сием Реап и свободно време.
Нощувка в Сием Реап
Забележка: Трансфер от летището до Сием Реап и обратно е само с шофьор и български водач.


ДЕН 13: СИЕМ РЕАП - АНГКОР КОМПЛЕКС (14.02.20) (Закуска/-/-)

След закуска в хотела организиран трнасфер до дома на световното наследство- комплекса Ангкор. Там ще се насладим на прекрасните древни руини на Южната му порта известна с колосалните човешки лица, издълбани в камъка както и впечатляващия храм Байон. Също така Кралската ограда, Фименакас, Терасата на слона, Терасата на Краля Ликра и най-големият и запазен храм Ангкор Ват. Този архитектурен шедьовър е построен през 12-ти век и обхваща площ от около 210 хектара. След това посещение на покрития от джунглата храм „Ta Prohm“ който сам по себе си е една невероятна гледка. Тук има огромни смокини и гигантски шипове, които се прегръщат в каменните основи на структурата, създавайки впечатлението, че човешкото творение се въздига от мощните сили на природата.
Нощувка в Сием Реап.

ДЕН 15: СИЕМ РЕАП- БАНКОК- ЗАМИНАВАНЕ (15.02.20 )
(Закуска/-/-)

Закуска и трансфер до летището за полет до Банкок, Тайланд. Ден на релакс с масажи и шипинг в Банкок. Вечерта една луда нощ с нощни пазари, клубове и нощувка в Банкок.

ДЕН 16: ЗАМИНАВАНЕ (16.02.20 )
(Закуска/-/-)
Трансфер и полет на Qatar Airways през Доха за София с пристигане 17.02.20.

Цена с избрани хотели от опция 1: 1170 ЕВРО

Цена с избрани хотели от опция 2: 1220 ЕВРО


Цената включва:

• Водач от България.
• Настаняване в двойни стаи / с 2 отделни легла и закуска.
• Всички трансфер и транспорт по програмата.
• Храна, както е посочено под всеки ден (закуска, обяд, вечеря).
• 2 дни и 1 нощувка на круиз в Халонг в двойна стая (частна кабина).
• Всички плавания с лодки по програма.
• Еднократни входни такси по маршрута.
• Веспа тур на Ханой (може да се махне 80 евро на човек).
• Вечеря със змийски ястия (може да се махне 20 евро на човек).
• Разглеждане на забележителности с местен гид:
1 екскурзовод в Ханой, Алунг (без частен екскурзовод на куриз).
1 екскурзовод на круиз по Халонг, предоставен от круизният екипаж.
1 екскурзовод в Saigon, Cu Chi, Cai Be.
1 екскурзовод в Сием Реап.
• Минерална вода 2 бутилки по 500ml / ден / на човек
• Туристическа застраховка.

Цената не включва:

• Всички международни и местни летищни такси.
• София- Ханой- Банкок- София: 600 евро (на дадения момент).
• Ханой- Сайгон (Хо Ши Мин): 150 евро (на дадения момент).
• Сайгон (Хо Ши Мин)- Phu Quoc : 110 евро (на дадения момент).
• Phu Quoc- Сием Реап (през Сайгон): 200 евро (на дадения момент).
• Сием Реап- Банкок: 100 евро (на дадения момент).
• Ранно настаняване или късно напускане (час на настаняването: след 14:00 часа, напускане: преди 12:00 часа)
• Виза Виетнам: 8 евро (такса за документи на място се заплащат 25 USD)
• Виза Камбоджа: 18 евро.
• Виза Тайланд: 30 евро.
• Напитки и храна извън описаната.
• Бакшиши за местните водачи и шофьори.

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването на групата.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването на групата клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.

Хотели:

HOTEL INFORMATION (Used hotels or similar)

Location

OPTION 1

 

OPTION 2

 

Hanoi

Sunway

ROH

Lacasa

Deluxe

MK Premier Boutique

Luxury

Rex

Executive

The Ann

Deluxe

Halong

4*+ Dynasty

ROH

 

Saigon

Bay

Deluxe

Lotus Central

Senior Deluxe

Eden Star

Deluxe

Phu Quoc

4*Mercury Phu Quoc Resort & Spa

Superior

Siem Reap

Tara Angkor

Superior

Bangkok

https://www.travelodgehotels.asia/hotel/travelodge-sukhumvit-11/

 

 

Резервирай