Обзорна екскурзия България
Продължителност
13 дни / 12 нощувки
Транспорт
Автобус
от 800 лв.
Маршрут
София-Плевен-Велико Търново-Арбанаси-Шумен-Мадара-Варна-Балчик-Несбър-Поморие-Бургас-Казанлък-Старосел-Пловдив-Девин-Сандански-София
 
Програма
Принтирай
Това е едно пътешествие, в което ще можете да се насладите на красотата и природата на България с луксозен автобус, и настаняване в прекрасни хотели. По време на това пътешествие ще разберете колко е древна България и как се е променяла през годините. Ще почувствате вкусът на храната и мириса на розата- символ на всичко българско. Ще отпиете чаша вино и ще се отдадете на българските традиции и обичаи.

Офертата важи и екскурзията се провежда по завява за групи над 40 човека.

1 ДЕН СОФИЯ

Пристигане в София. Настаняване в хотел Акорд 3*. Нощувка.

2 ДЕН СОФИЯ

Закуска. Обзорна екскурзия. Посещение на Боянската църква и Историческият музей. Пешеходна обиколка на забележителностите в центъра на София. Свободно време. Вечеря в национален ресторант. Нощувка.

3 ДЕН СОФИЯ-ПЛЕВЕН-ВЕЛИКО ТЪРНОВО (290 КМ)

Закуска. 9:00 Освобождаване на хотела. Отпътуване за Плевен. (160 км) Посещение на Панорама "Плевенската епопея". Отпътуване за Велико Търново . Настаняване в хотел Янтра 4*. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН ВЕЛИКО ТЪРНОВО-АРАБАНАСИ-ШУМЕН (150 КМ)

Закуска. Обзорна екскурзия на града. Посещение на хълма Царевец. Свободно време на Самоводската чершия-улицата на занаятите. Отпътуване за Арбанаси. Посещение на Констанцалиевата къща. Църквата Св. Архангели Михаил и Гавраил. Арбанашкият манастир Света Богородица с чудотворната икона Св. Богородица Труеручица. Настаняване в Гранд хотел Шумен 4* или подобен. Нощувка.

5 ДЕН ШУМЕН-МДАРА-ПОБИТИ КАМЪНИ-ВАРНА (95 КМ)

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Мадара. Отпътуване за Побити камъни. Отпътуване за Варна. Морската столица на България. Обзорна екскурзия. Настаняване в хотел Одесос 3* или подобен. Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН ВАРНА-БАЛЧИК-КАЛИАКРА-АЛАДЖА МАНАСТИР-ВАРАНА (165 КМ)

Закуска. Отпътуване за Балчик. Посещение на комплекс Двореца на румънската кралица Мария. Ботаническата градина на град Балчик. Следва нос Калиакра. Посещение на Аладжа манастир. Свободно време. Нощувка.

7 ДЕН ВАРНА-НЕСЕБЪР-ПОМОРИЕ-БУРГАС (140 КМ)

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Несебър. Старият град на Несебър. Посещение на манастир св. Георги Победоносец в Поморие. Следва античната куполна гробница. Отпътуване за Бургас. Настаняване в хотел Луксор 3*. Свободно време. Нощувка.

8 ДЕН БУРГАС-КАЗАНЛЪК-ШИПКА-КОМПЛЕС ПАСТЪРВАТА (245 КМ)

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Казанлък. Посещение на Тракийската гробница в Казанлък. Отпътуване за село Шипка. Изкачване до паметника. Настаняване в комплекс Пъстървата 3* . За вечеря разбира се препоръчваме да опитате пъстърва! Нощувка.

9 ДЕН КАЗАНЛЪК-СКОБЕЛЕВО-СТАРОСЕЛ (105 КМ)

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на комплекс Дамасцена в село Скобелево Посещение на винарска изба Старосел. Настаняване в хотел Тракийска резиденция Старосел 4*. Свободно време за посещение на СПА центъра. Дегустация на вино. Нощувка.

10 ДЕН СТАРОСЕЛ-ПЛОВДИВ (65 КМ)

Закуска. Отпътуване за Пловдив. Есксурзия в старият град. Настаняване Парк и СПА хотел Марково 4* Нощувка.

11 ДЕН ПЛОВДИВ-ДЕВИН (95 КМ)

Закуска. Отпътуване за Бачковски манстир. Разглеждане на Широка лъка и свободно време. Пристигане в Девин. Настаняване в хотел Сапа хотел Девин 4*. Свободно време за посещение на Спа център с минерална вода. Нощувка.

12 ДЕН ДЕВИН-ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО-ЯГОДИНСКА-САНДАНСКИ (194 КМ)

Закуска. Отпътуване за пещерите Дяволското гърло и Ягодиска през Триградското ждрело. Пристигане в Сандански. Настаняване в Интер хотел Сандански 4*в . Нощувка.

13 ДЕН САНДАНСКИ-РИЛСКИ МАНАСТИР-СОФИЯ (240 КМ)

Закуска. Отпътуване за Рилски Манастир. Пристигане в София. Настаняване в хотел Акорд 3*. Свободно време. Нощувка.


Цената включва:

Екскурзоводско обслужване език по избор на групата.
Транспорт по маршрута в България.
24 часа обслужване от представител на Балкан Експрес.
Нощувки със закуска в избраните хотели
Вечеря в национален ресторант в София.
Дегустация на вино в Старосел.
Туристическа такса.

Цената не включва:

Транспорт до София.
Входни такси в посещаваните обекти.
Медицинска застраховка.
Обеди и вечери.
Разходи от личен характер.

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването на групата.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването на групата клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.
Резервирай