Балтова къща- с. Медвен
Продължителност
1 нощувки
от 160 лв.
Дати на отпътуване:
01.01.2021 - 01.01.2022 г.
 
Програма
Принтирай
Балтовата къща е разположена в красивото възрожденско село Медвен. Предлагаме на своите гости типична стара селска къща строена през далечната 1500 г. реновирана, но пазеща духа на възрождението. Къщата се състои от кухня, трапезария, три стаи със спални и една стая с две отделни легла цената е на вечер за цялата къща. Помещенията са уютни, обзаведени са комфортно и разполагат с обща баня и тоалетна. Отопляват се с камина с водна риза като има подсигурени дърва.

За Ваше улеснение и удобство предлагаме следните допълнителни удобства:

Телевизор, интернет достъп, фурна с котлони, бързо варяща кана, посуда, дърва за огрев, барбекю и градина.

За Вашето разнообразие предлагаме следните допълнителни услуги:

Разходка с каруца, пикник, бране на билки, гъби, орехи, домашно консервиране, оркестър (народни песни и танци) и обучение по народни танци, лов, риболов, планински преходи, езда, скално катерене и посещение на пещери.
Посещение на къщата музей на Захари Стоянов, разходка в Жеравна, Котел и други интересни забележителности.

Допълнителна информация за селото:

Село Медвен се намира в източна Стара Планина на 13 км. от град Котел. Две са мненията за произхода на името му – някои се позовават на стари пътеписи, които разказват как „големи черни мечки се разхождат из горите наоколо”, други смятат, че село Медвен идва не от мечка, а от мед, тъй като в миналото имало голямо руене на пчели в селото, a и като цяло пчеларството е добре развито в този район. Иначе селото не е голямо – само около 300 къщи. От тях 104 са обявени за паметници на културата, като голяма част са строени преди 150 години и са изумително добре запазени. Най-известна е къщата на революционерът Захари Стоянов и драматурга и творец Стоян Бъчваров.

Балтова къща е част от проекта ГодЗИЛа- 131 може да научите повече тук: http://www.balex.bg/project_GodZILla


Дата 7 възрастни и дете (0-2.99) на допълнително легло
01.01.2021 - 01.01.2022 г. 160 лв.


Резервирай