Балтова къща- с. Медвен
Продължителност
1 нощувки
от 160 лв.
Дати на отпътуване:
01.01.2019 - 01.01.2020 г.
 
Програма
Принтирай
Балтовата къща е разположена в красивото възрожденско село Медвен. Предлагаме на своите гости типична стара селска къща строена през далечната 1500 г. реновирана , но пазеща духа на възрождението. Къщата се състои от кухня, трапезария, три стаи с двойни легла и една стая с две легла цената е на вечер за цялата къща. Помещенията са уютни, обзаведени са комфортно и разполагат с обща баня и тоалетна. Отопляват се с камина с водна риза като има подсигурени дърва.

За Ваше улеснение и удобство предлагаме следните допълнителни удобства:

Телевизор, интернет достъп, дърва за огрев, барбекю и градина.

За Вашето разнообразие предлагаме следните допълнителни услуги:

Разходка с каруца, пикник, бране на билки, гъби, орехи, домашно консервиране, оркестър (народни песни и танци) и обучение по народни танци, лов, риболов, планински преходи, езда, скално катерене и посещение на пещери.
Посещение на къщата музей на Захари Стоянов, разходка в Жеравна, Котел и други интересни забележителности.

Допълнителна информация за селото:

Село Медвен се намира в източна Стара Планина на 13 км. от град Котел. Две са мненията за произхода на името му – някои се позовават на стари пътеписи, които разказват как „големи черни мечки се разхождат из горите наоколо”, други смятат, че село Медвен идва не от мечка, а от мед, тъй като в миналото имало голямо руене на пчели в селото, a и като цяло пчеларството е добре развито в този район. Иначе селото не е голямо – само около 300 къщи. От тях 104 са обявени за паметници на културата, като голяма част са строени преди 150 години и са изумително добре запазени. Най-известна е къщата на революционерът Захари Стоянов и драматурга и творец Стоян Бъчваров.

Балтова къща е част от проекта ГодЗИЛа- 131 може да научите повече тук: http://www.balex.bg/project_GodZILla


Дата 7 възрастни и дете (0-2.99) на допълнително легло
01.01.2019 - 01.01.2020 г. 160 лв.


Резервирай