Духът на древна Македония - история и природа
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Транспорт
Автобус
от 600 лв.
 
Програма
Принтирай
Ден 1: София - Кресненско дефиле - Ощава.

Тръгване от пощад Ал. Невски. Трансфер в посока Кресна и възможност за велосипеден тур, трекинг или рафтинг по река Струма и Керсненското дефиле (рафтинага е възможен от 20 март до средата на май в зависимост от нивото на водата). Има възможност и за каньонинг за начинаещи, ако не е студено. Посещение на топли минерални извори в село Ощава и къпане в обществена баня. Обяд в гората: барбекю, салати, напитки. Настаняване във вила „Русинци“ село Ощава или подобна. Вечеря по желание може да организира във вилата. Нощувка.

Ден 2: По стъпките на Ванга - вулкан Кожух.

Закуска. Посещение на Хераклия Синтика – древен град в югозападна България. Почивка и медитация. Трансфер до комплекса Рупите. Свободно време за вкусен обяд. Възможност за минерални и кални бани или медитация. Вечерта настаняване хотел Елена 3* - Петрич или подобен. По желание организирана вечеря в ресторант или рибарник. Нощувка.

Ден 3: Солун.

Закуска. Трансфер до Stay Hubrid Hostel и настаняване. Обзорна екскурзия в града с екскурзовод, посещение на „Бялата кула“ по желание. Вечерта възможност за посещение на гръцка таверна с програма. Разходка из нощен Солун по крайбрежната улица. Нощувка.
Обзорна екскурзия на Солун може да е с велосипеди за допълнително заплащане.


Ден 4: Трекинг около езерото Керкини.

Закуска. По желание йога на плажа за допълнително заплащане. Освобождаване на стаите. Трансфер до езерото Керкини. По пътя посещение на манастира св. Йона Предтеча. Обяд сред природата до манастира, по желание. Продължаваме към Керкини или Бутковското езеро, което е известно със своята флора и фауна и едно от трите най-доби места в Европа за наблюдение на птици. По желание може да се направи пешеходен трекинг. Отпътуване за България и настаняване е хотел Блажи 2* - Сандански. Вечеря по желание. Нощувка.
Вместо трекинг може да се замени с велосипедна обиколка на Керкини за допълнително заплащане.


Ден 5: Сандански.

Закуска. Трансфер до село Златолист и храма св. Георги, където е живяла преподобна Стойна. Пророчица и приятелка на Ванга. Храмът е обявен за паметник на културата. По желание обяд в ресторант или пикник в двора на църквата. Връщане в Сандански. По желание битова вечеря с музикална програма и вино. Настаняване в хотел Блажи 2* или подобен. Нощувка.

Ден 6: Местност „Попина лъка“ или Сандански.

Закуска. Трансфер до местност „Попина лъка“, ако времето позволява може да се посети „Попинолъшкият“ водопад и да се остане за обяд и нощувка в хижа „Попина лъка“ – много добър високо планински климатичен курорт. Свободно време за медитация. Ако изберете вариант да останете в Сандански, може да Ви предложим разходка в парка св. Врач. По желание СПА в хотел св. Врач. По желание обяд в битов ресторант и свободно време в града. По желание вечеря в битов ресторант с програма и вино. Нощувка в хотел Блажи 2* или подобен.

Ден 7: Мелник.

Закуска. Трансфер до Мелник и Роженски манастир. Може да се направи пешеходна разходка от манастира до Меник около час и половина и да се полюбувате на причудливите мелнишки скали с голямо разнообразие от форми каменни гъби, игли, шишарки и други. Региона е известен с производството на червено вино от сорта грозде Широка мелнишка лоза. Нощувка в хотел Блажи 2* или подобен.

Ден 8: Рилски манастир.

Закуска. Трансфер до манастир св. Йоан Рислки Чудотворец. Един от най важните културно религиозни паметници в България. Пешеходен преход до гроба на св. Йоан Риски и пещерата. Възможност за обяд в ресторант с развъдник за пъстърва. Може да изберете да нощувате в Манастира или в хотел Царев Връх. На връщане може да разгледате „Стобските пирамиди“. Отпътуване за София.

Цената включва:

• Настаняване със включена закуска на места описани в програмата.
• Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.
• Транспорт до всички обекти.
• Обяд в село Ощава.
• Обзорна екскурзия в Солун.
• Пешеходен тур или фото сафари на езерото Керкини.
• Обзорна екскурзия в град Мелник и Роженски манастир.
• Всички входни такси в музеи, бани и др., които се посещават по маршрута.

Цената не включва:

• Самолетни билети.
• При желание може да бъдат организирани обеди и вечери по време на цялото пътуване.
• Разходи от личен характер и бакшиши.
• Вечеря в гръцката механа (45 евро на човек с програма без напитки)
• Велосипедна обиколка в Солун (60 евро на човек, включва велосипед, каска и инструктор, вода, енергиен десерт и придружаваща кола с механик)
• Велосипедна обиколка около езерото Керкини (60 евро на човек, включва велосипед, каска и инструктор, вода, енергиен десерт и придружаваща кола с механик)
• Уроци по йога в Солун (10 евро на човек)
• Вход в Бялата кула (4 евро на човек)
• Разходка с лодка Солун (5 евро на човек)
• Вечеря в национален ресторант в Сандански (25 евро/човек)
• Планински вело тур (30 евро/човек с включени: планинско колело, инструктор, каска), рафтинг (30 евро/човек инструктор, оборудване, застраховка), каньонинг на Влахинския водопад (при условие, че позволява температурата на водата. При минимум 15 градуса) ( 40 евро/човек включва инструктор, неопрен, каска, яке и всичко необходимо за екстремално спускане в реката без лодка)

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването на групата.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването на групата клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.


Резервирай